Jedzenie

Babeczka pomarańczowo- czekoladowa w skórce pomarańczy



Opis

-Z trzech czerwonych pomarańczy dokładnie wyciśnij do kubeczka sok.
-Do miski wsyp mix do czekoladowego ciasta w proszku, dodaj 3 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1 szklankę soku z wyciśniętych wcześniej pomarańczy, miksuj mikserem do uzyskania jednolitej masy.
-Blachę z dołeczkami wyłóż połówkami skórki pomarańczy, napełnij je masą czekoladowo- pomarańczową i upiecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25 minut. Po upływie czasu wyjmij babeczki i odstaw do wystudzenia.
-Przygotuj krem na wierzch: do miski włóż ok 112 g serka śmietankowego, dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, 1/4 łyżeczki startej skórki pomarańczy, miksuj, a w między czasie dodaj 112 g masła oraz 1 i 1/4 szklanki cukru pudru, miksuj do uzyskania jednolitej masy.
-Masę przełóż do rękawa cukierniczego i nakładaj na wierzch wystudzonej babeczki.

Tagi


Źródło

YouTube.com

Często wyszukiwane

artystyczny dzbanek biurko z domkiem dla lalek Bransoletki z suwaków błyskawicznych 7 kroków na idealny makijaż nowoczesny salon ciasteczka z Nutellą i bananem wykorzystanie wody w sedesie sofę z drewnianych palet ekstremalny bungee jumping zabawne skarpetki swieczki na gałęziach abażur z zamków błyskawicznych ozdobne kule ze starych ubrań Domowe masło orzechowe ozdobienie zwykłego biustonosza zimową rycerską czapkę słodkie ciasteczka na walentynki eleganckie paznokcie pufę z kartonu i korków po winie Zapiekane jajka w papryczce

Popularne kategorie


Zapisz się do newsletter'a
...i bądź na bierząco informowany o najlepszych promocjach
Masz pytania? Napisz do naszego konsultanta
sklep@ciachbajera.pl
Sklep On-line Ciachbajera
Ul. Stefana Żeromskiego 114/88, 26-600 Radom, NIP: 7962905067
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2022 Sklep Ciachbajera.pl