ładowanie...
Jedzenie

Przepis na Fry-tatę






Sposób przygotowania

Składniki:
-1 opakowanie frytek,
-1 szklanka pokrojonej w kostkę szynki,
-2 łyżki masła,
-1/2 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli,
-1/4 szklanki pokrojonej w kostkę papryki zielonej,
-1/4 szklanki pokrojonej w kostkę papryki czerwonej,
-2 ząbki czosnku,
-1/2 szklanki startego sera cheddar,
-10 jajek,
-1/2 filiżanki mleka,
-1/4 łyżeczki czarnego pieprzu,
-sól do smaku.

Przygotowanie:
-mrożone frytki upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 min,
-szynkę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni z masłem, dodaj cebulę, paprykę zieloną oraz czerwoną, czosnek. Wszystkie składniki podsmaż do czasu aż się zarumienią,
-następnie dodaj jajka, mleko, sól, pieprz i usmaż na jajecznicę,
-dodaj starty ser żółty, delikatnie wymieszaj i z wierzchu poukładaj pojedynczo upieczone frytki,
-całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 16-18 min i gotowe!


Tagi


Źródło

YouTube.com


Najnowsze poradniki i inspirację
teraz na twoim smartphonie
Pobierz aplikację, wyszukuj oraz zapisuj przydatne porady zawsze pod ręką