ładowanie...
Jedzenie

Jabłka w cieście francuskim






Sposób przygotowania

-dwa duże jabłka odmiany Granny Smith obierany, wydrążamy środek niewielkie kawałki,
-gotowe ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na trójkąty,
-na każdy trójkąt z ciasta kładziemy jabłko i zawijamy je dokładnie,
-do miski wlewamy 1 kostkę rozpuszczonego masła, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, 1 łyżeczkę cynamonu, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie masa, którą nakładamy na wyłożone wcześniej na blachę jabłka w cieście, a następnie zalewamy sokiem wyciśniętym z 3-4 cytryn,
-ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 min.


Tagi


Źródło

YouTube.com


Najnowsze poradniki i inspirację
teraz na twoim smartphonie
Pobierz aplikację, wyszukuj oraz zapisuj przydatne porady zawsze pod ręką