ładowanie...
Jedzenie

Zapiekany bochenek chleba z serem żółtym, masłem i ziołami






Sposób przygotowania

-w bochenku chleba nacinamy pionowe paski, a następnie poziome, tak aby powstały słupki,
-otwory nadziewamy plastrami sera żółtego,
-do miseczki włóż ok połowę kostki masła, drobno posiekany czosnek, drobno posiekany szczypiorek, odrobinę soli i dokładnie wymieszaj,
-powstałą pastą nadziej bochenek chleba,
-tak przygotowane pieczywo przełóż na blachę, przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 min,
-po upływie tego czasu zdejmij folię z chleba i piecz jeszcze ok 5 min w zwiększonej temperaturze do 250 stopni i gotowe!


Tagi


Źródło

YouTube.com


Najnowsze poradniki i inspirację
teraz na twoim smartphonie
Pobierz aplikację, wyszukuj oraz zapisuj przydatne porady zawsze pod ręką