ładowanie...
Jedzenie

Meksykańskie smażone lody






Sposób przygotowania

-za pomocą łyżki do nakładania lodów (gałkownica) tworzymy kulki z lodów waniliowych lub innego smaku,
-powstałe kuleczki umieszczamy w zamrażalniku,
-chleb z foremki dzielimy na kromki, a następnie usuwamy skórki,
-każdą kromkę rozwałkujemy i dokładnie zawijamy nimi kulki z lodów,
-kulki zawinięte w chlebie ponownie umieszczamy w zamrażalniku na ok 2 godziny,
-po upływie czasu kulki wyjmujemy z zamrażalnika i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju przez ok 15 sekund,
-po usmażeniu od razu kładziemy na rozłożony ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu,
-1/3 szklanki cukru mieszamy z dwoma łyżeczkami cynamonu i obsypujemy w całości nasze kuleczki, a na koniec polewamy czekoladową polewą i posypujemy rozdrobnionymi orzeszkami.


Tagi


Źródło

YouTube.com


Najnowsze poradniki i inspirację
teraz na twoim smartphonie
Pobierz aplikację, wyszukuj oraz zapisuj przydatne porady zawsze pod ręką