ładowanie...
Jedzenie

Siedmio warstwowy steak sandwich






Sposób przygotowania

-dwa steki polędwicy wołowej solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym,
-kiedy mięso zarumieni się, dodajemy ok. 2 łyżki masła i podsmażamy jeszcze chwilę, podlewając roztopionym masłem smażone mięso,
-gotowe steki zdejmujemy z patelni, czekamy aż trochę wystygnie,
-w między czasie bierzemy niewielki, okrągły chlebek i odcinamy górną, mniejszą część,
-środek chlebka wydrążamy,
-na dno pieczywa układamy jeden wystudzony stek, a na nim plasterki sera topionego cheddar, podsmażone pieczarki z cebulą, listki szpinaku, podsmażony bekon, plasterki sera żółtego, drugi, usmażony stek wołowy i na koniec przykrywamy odciętą, górną częścią chleba,
-całą kanapkę owijamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki przykrywając deską do krojenia i ciężkimi rzeczami, na przykład książkami,
-po upływie ok 5 godzin kanapkę wyjmujemy z folii aluminiowej i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni, przez ok 20 min,
-na koniec kanapkę dzielimy na 4 części i gotowe!


Tagi


Źródło

YouTube.com


Najnowsze poradniki i inspirację
teraz na twoim smartphonie
Pobierz aplikację, wyszukuj oraz zapisuj przydatne porady zawsze pod ręką